Intervju med makeupartisten

Unni Major er fagansvarlig makeupartist for glo minerals og er en av makeupartistene i Norge som jobber mest med serien. Unni kurser våre forhandlere, organiserer team glō med demodager og eventer samt utvikler looks og kolleksjoner for glo minerals.


Foto fra glōminerals roadtrip 2012.

Vi har stilt Unni noen spørsmål vi vet at mange lurer på og nedenfor kan dere lese hennes svar.

Hva er det mest spennende med jobben din og hvorfor? (Kursing, demodager, utvikling av looker etc)

Jeg får treffe mange ulike mennesker, sminke mennesker som setter veldig stor pris på det, og samtidig ta del i deres prosess i å fornye seg.

Lookene er også spennende for meg, det er der jeg får ut kreativiteten og har helt frie tøyler.


Høst/vinter 2012 | Foto: Corinne Alice Skau//wickedHOUSE | Makeup: Unni Major//team glō | Hår: Adam Schjølberg//wickedHOUSE | Modell: Martine Gulliksen | Klær fra Manillusion

Kan du fortelle litt om team glō?

Team glō er et knippe med frilans makeupartister som er sponset av, og jobber for Cosmedic med glo minerals. De fronter glōminerals på sine oppdrag, og får også oppdrag gjennom oss.

Det kan være for eksempel demodager hos våre forhandlere, på messer, visninger og kurs.

Hva mener du er det viktigste å tenke på når man skal legge en dagmakeup?

Dette er jo veldig individuelt, men det jeg er nøye med på dagmakeup er huden – at du jevner ut hudtonen, men ser så lite sminket ut som mulig. Duse og jevne overganger på skygge og eyeliner er også spesielt viktig i dagslys.


Vår/sommer 2012 | Foto: Corinne Alice Skau//wickedHOUSE | Makeup: Unni Major//team glō | Hår: Adam Schjølberg//wickedHOUSE | Modell: Jeanette K. Vold

Hvilke metoder bruker du for når du skal lage en look? Hvor og hvordan henter du inspirasjon?

Inspirasjonen henter jeg fra utallige mote magasiner fra hele verden, nettsider, og spesielt fotografer. Det er mange prosesser jeg skal gjennom før en look er ferdig. Det er ikke bare å smelle sammen noe som jeg selv liker.. Jeg prøver å bruke produkter i sortimentet som kan bli litt ”glemt”, for å få frem ideer på hvordan disse kan brukes. Looken skal kunne sminkes på unge og eldre samt på kalde og varme hudtoner. Jeg prøver også å pushe grensene litt så det ikke blir vanlige, kjedelige beauty bilder som alle blar forbi. Men skal heller ikke være for på kanten da vi har en veldig varierte kundegruppe. Så, når alle disse hensynene er tatt, da kan jeg leke meg!


Snapshot fra kreativ prosess til Halloween-makeup.

Er det noen makeupartister du har som forbilde, ser opp til?

Veldig mange! Jeg elsker å sitte å se og bli inspirert av andre artister og kunstnere. Har ingen favoritt, da min smak forandrer seg etter humør. Så lenge det er form, farge, kreativt og presisjon.