Dehydrert vs. tørr hud

Vi mennesker har forskjellige hudtyper og visse hudtyper kan være arvelige.
De ulike hudtypene deles gjerne inn i;

  • fet hud
  • normal/kombinert/blandingshud
  • tørr hud

Når dette er sagt så finnes det mange misoppfatninger om det mange kaller tørr hud.
Dehydrert hud er ikke en hudtype, men en tilstand som oppstår når det er mangel på vann i huden. Dette er en tilstand som kan komme og gå avhengig av mange faktorer som for eksempel vær, medisinering, kosthold, alkohol- og koffeininntak, at man drikker for lite vann og/eller ikke holder huden beskyttet og fuktig. Selv lett dehydrering kan påvirke hudens helse.

Dehydrert hud må behandles både internt og eksternt. Å drikke masse vann er viktig, men minst like viktig er det å holde hudoverflaten beskyttet.

Du kan være dehydrert og fortsatt ha naturlig fet hud. Noen ganger kan fet hud blir dehydrert etter bruk av for sterke produkter som fjerner overflatens barriere.

Fakta er at dersom en aknehud er fuktfattig, kan det føre til mer akne fordi huden vil forsøke å kompensere for fuktmangelen ved å produsere mer olje. Tørr hud derimot er en hudtype som mangler olje.

Fuktighetskrem hud dame
Det er ikke uvanlig at personer med fet hud er skeptisk til å bruke det man kategoriserer som en fuktighetskrem. Det som er viktig å tenke på er at det finnes også oljefrie kremer, for eksempel Oil Free Moisturizer og Oil Control Emulsion fra glo therapeutics. Et annet alternativ for dem med fet hud er fuktserum med fuktighetsbevarende hyaluronsyre. Både Pure Hydration og B5 Hydration er veldig godt egnet for dette.

collage

Hvis hudtypen er tørr og dermed har for lite olje, kan det utvikles «sprekker» i hudoverflaten der fuktighet lekker ut. Her har man da gjerne en hud som mangler både olje og vann. Ved hjelp av en mykgjørende fuktighetskrem som gir begge deler, vil det bidra til å beskytte huden samt forhindre ytterligere dehydrering. Restorative Cream fra glo therapeutics passer perfekt til denne beskrivelsen.

Selv en hudtype som er godt balansert kan utvikle dehydrering i tørre klima eller på grunn av livsstil. For hud som er normal til kombinert, bør en man bruke en fuktighetskrem som Conditioning Hydration Cream eller Vita E Essential Cream jevnlig.

collage2

For å oppsummere; på enhver hudtype bør man bruke en form for fukt. glo therapeutics er en spennende serie som har tenkt på alle, og har produkter for alle hudtyper og tilstander.