Hvilken foundationtype skal du velge?

Unni Major er fagansvarlig makeupartist for glo minerals og vil i dette innlegget guide dere i valg av foundation, samt hennes preferanser når hun legger makeup.

Unni

HVORDAN VELGE RIKTIG FOUNDATIONTYPE I GLO MINERALS?

Group

Swatch type frame

Skal man velge løst, presset, flytende, og i så fall hvilken type flytende foundation skal man velge?

Alle velger foundationtype ut ifra ulike kriterier. Det kan være hudtype, dekkevne, matt eller «shiny» finish, eller rett og slett hva man liker best.

I min jobb arbeider jeg med ulike ansiktsformer og ikke minst hudtyper, derfor har jeg laget en liten oversikt over våre forskjellige foundationtyper, og hvordan jeg velger når jeg er ute og sminker.

Star type frame

SHEER TINT BASE – LETT DEKKEVNE

Dette er egentlig en krem med litt farge. Gir masse fukt, og i og med at det er litt foundation blandet i, vil den gi en lett utjevning av eventuelle fargeforskjeller.

Sheer tint base er en såkalt BB cream. Denne velger jeg ofte til de som har nokså fin og jevn hud i fra før, som bare vil ha noe lett som frisker opp og jevner ut hudtonen. Jeg liker godt å bruke dual foundation/camouflage brush eller liquid foundation brush til denne.

Dual foundation camouflage brush
Dual Foundation/Camouflage Brush

 

Liquid Foundation Brush
Liquid Foundation Brush

LUXE LIQUID FOUNDATION – MEDIUM DEKKEVNE

Dette er en unik foundation, da den blant annet inneholder diamant pulver som er lysreflekterende og sprer lyset på en helt spesiell måte. Dette gjør at huden ser jevnere og glattere ut, litt som når du akkurat har smurt huden med fuktighetskrem.

Denne foundationtypen velger jeg gjerne til de som har noe tørr hud, og som ikke liker et matt resultat. På fet hud unngår jeg denne. Luxe foundation brush er spesielt utviklet til denne typen, og den syns jeg er absolutt best å bruke her.

Luxe Foundation Brush_no reflection_1
Luxe Liquid Foundation Brush

LOOSE BASE – MEDIUM TIL FULL DEKKEVNE

Dette er en foundation i løs form. Det er litt større mineralpartikler i denne, dette gir et mer «shiny» resultat. Denne velger jeg gjerne til de som er godt vant med løse mineraler fra før, og som ikke vil helt matt resultat. Jeg bruker helst ultra brush til påføring.

Ultra Brush
Ultra Brush

PRESSED BASE – MEDIUM TIL FULL DEKKEVNE

Pressed base er den store bestselgeren i glo minerals. Den er i presset form, gir lite søl og er samtidig svært enkel å koste på og få jevn. Mineraler smelter med fukt og blir til en flytende på huden etter litt. Så om jeg sminker noen med veldig tørr hud, så kan det ta litt tid før mineralene smelter helt. Da bruker jeg hydration mist eller går over til en flytende variant. Dette er en ganske så matt foundation, men må ALDRI forveksles med et pudder! Jeg liker å bruke ultra brush eller kabuki (for mer dekkevne) brush til denne typen.

Kabuki Brush
Kabuki Brush

LIQUID FOUNDATION – MEDIUM TIL FULL DEKKEVNE!

Dette er den mest dekkende foundation i glo minerals, men jo mer du blander den ut (f.eks. med fuktighetskrem) jo mindre dekkevne får du. Jeg pleier uansett alltid å blande litt fuktighetskrem i så den ikke blir så tykk å jobbe med. Jeg velger denne om jeg sminker noen som ønsker mye dekkevne, som har litt arr og andre hudproblemer som vil dekkes helt. Brukes gjerne på kombinert til tørr hud. Sammen med liquid foundation liker jeg best å bruke texture brush (ved grov hud/store porer) eller dual foundation/camouflage brush.

 

Brush Texture kombinert syntetisk og naturbust.
Brush Texture kombinert syntetisk og naturbust.

Har du noen spørsmål – still dem gjerne i kommentarfeltet, så skal vi svare så godt vi kan :-)

4 kommentarer om “Hvilken foundationtype skal du velge?

 1. Hei! Jeg trenger sårt råd og tips til hvordan foundation jeg skal bruke til min problemhud. Går nå på roaccutan/isotretinoin for mitt utsatte akneområde rundt haken. Vil si at huden min er kombinert. Ønsker meg gjerne en foundation som jeg kan bruke til fest og som dekker godt samtidig som det ikke ser unaturlig ut :) takk for svar!

  1. Hei Marthe!

   For en optimal dekkevne kan du gjerne prøve Liquid Foundation Satin, denne kan du også blande ut om du vil ha den mindre dekkende og samtidig kan du bruke den punktvis for å dekke små ujevnheter i huden.

   Bruk en myk kost som ikke irriterer, anbefaler for eksempel Brush Dual Foundation/Camouflage, denne har du mange muligheter med :-)

   Håper du fikk svar :-)

   Med vennlig hilsen,
   Produktsjef glo minerals, Ingunn Stelander Skeie

 2. Hei
  Når man har en hud type som er «varierende» som blank i T sone, tørr i kinnene,noe blå under øynene,røde kinn,og i tillegg har fregner,hvilken type er best å gå for da? Ønsket er en jevnere hud tone som ikke ser så sminket ut,om du forstår :-)
  Har aldri prøvd Glo,men har lyst å forsøke,så supert med svar her :-)

  1. Hei Ingvild! :-)

   Dersom du vil prøve en flytende foundation så kan LUXE Liquid Foundation være riktig for deg, den gir godt med fuktighet nå på vinteren og en nydelig glød. Anbefaler LUXE Setting Powder over på de partiene du vanligvis blir litt blank.

   Hvis du ikke vil ha flytende foundation kan du alltids teste Pressed Base Foundation, og bruke Concealer Under Eye på de blå partiene under øynene. Husk godt med fuktighetskrem til huden og Hydration Mist for å la Pressed Base smelte enda bedre inn i huden :-)

   Håper du fikk svar på det du lurte på! ;-)

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s