Makeuptrend SS2015

Av: Unni Major, fagansvarlig makeupartist for glo minerals i Norge.

Hvert år ser vi et mangfold av ulike trender fra designere og makeupartister. Ofte er det de samme trendene som går igjen flere sesonger, med en liten vri fra den ene sesongen til den neste. I dette mangfoldet er det ikke alltid lett å vite hvilke trender man skal gå for.

Mange varianter er morsomme, men de færreste ville føle seg komfortable med å bruke dem.

Hver sesong er det likevel noen trender som er virkelig store, som man ser flere designere benytte seg av og som tydelig skiller seg ut i trend-jungelen. Jeg har her tatt med tre store trender og tre litt mindre trender (mikrotrender), som jeg også mener de aller fleste trygt kan hive seg på, uansett hvilken variasjon man ønsker.

CAT EYE / GRAPHIC LINER

SS15 - Black-Liner - Pucci - Foto Imaxtree
Photo: Imaxtree

CAT EYE – Pucci, SS2015

Sort eyeliner er in som aldri før! Både den klassiske linjen og tykkere, mer rette linjer. Hva passer din stil best? Du kan velge mellom rene linjer på øvre lokk – Cat eye; altså at du drar lineren litt ut i vinger i ytterkant, liner på både øvre og nedre vippekant eller bare på nedre vippekant, tynn strek, tykk strek eller hva med å legge lineren fra midten av øyet og til ytterkant? Prøv deg litt frem, og ikke vær redd for ujevne linjer. Det er lov å bruke en q-tip til å rette opp linjene! Bare husk og fukte den først.

SS15 - Black-Liner - Saint-Laurent - Foto Imaxtree
Photo: Imaxtree

CAT EYE – Saint Laurent, SS2015

Produktforslag fra glo minerals: Graphic Liner, Precision Eye Pencils, Precise Micro Eyeliners, Liquid Eyeliner Coal og Cream Eyeliner.

RØDE LEPPER

SS15 - Red-Lips - Burberry - Foto Imaxtree
Photo: Imaxtree

RED LIPS – Burberry SS2015

Her kan du velge og vrake i den nyansen du selv ønsker! Orange-rød, blodrød, plommerød, bær-rød, hva som helst! Bare vær nøye med å peele og fukte leppene først så du ikke får tørre «flak» på leppene. Bruk gjerne en lip liner i samme undertone, så slipper du å se ut som du har spist spaghetti og kjøttsaus etter en time… Lineren hjelper leppestiften å holde seg på plass.

SS15 - Red-Lips - Dolce-e-Gabb - Foto Imaxtree
Photo: Imaxtree

RED LIPS – Dolce & Gabbana, SS2015

Produktforslag fra glo minerals: Suede Matte Stick Pinup, port. Suede Matte Crayon Crush, Bombshell. Lipstick bordeaux, cabaret, siren og vixen. Sheer Lipstick bali, Lip Definer Brush, Precision Lip Pencil vino og Precise Micro Lipliner aster red.

GLØDENDE HUD

SS15 - Glødende hud - 3.1.Phillip Lim - Foto Nars-com
Photo: Imaxtree

DEWY SKIN – 3.1. Phillip Lim, SS2015

Aldri før har glødende hud vært mer i fokus! Og jo mer glød, desto bedre. Looken vi går for er en nyrenset og nysmurt hud. Sunn, frisk og shiny. Stikkordet er lysreflekterende! Dette oppnår man med hjelp fra bittesmå partikler, som reflekterer lyset og gjør at overflaten ser jevnere og glattere ut. Og det er jo akkurat det vi vil med huden. Tilfør gjerne highlight etter foundation også, for ekstra glød på de områdene du vil fremheve, som for eksempel kinnben og brynsben.

SS15 - Glødende hud - Marni - Photo By InDigital
Photo: Imaxtree

DEWY SKIN – Marni, SS2015

Produktforslag fra glo minerals: LUXE Liquid Foundation, LUXE Liquid Foundation Brush, LUXE Liquid Bright Concealer, Sheer Tint Base illuminator, Highlighter og Dual Foundation/Camouflage Brush.

Tre mindre trender, som likevel er verdt å følge med på:

SHADING / KONTURERING

SS15 - Kontur - Von-Furstenberg - Foto Imaxtree
Photo: Imaxtree

CONTOURING – Diane von Fürstenberg, SS2015

Altså å markere et ansikt. Mørklegging av de stedene man vil forminske eller fordype, og lysnende produkter på de stedene man vil fremheve. Noen ganger holder det å mørklegge rett ved siden av området man ønsker å fremheve, altså å skape en kontrast. Hvis du for eksempel ønsker mer markerte kinnben, kan du legge en mørkere farge rett i underkant av kinnbenet. Da har du fordypet dette området, og naturlig lysnet kinnbenene. Det aller hotteste produktet å bruke til dette denne sesongen er bronzing! I og med at alt skal gløde nå, så skal også kontureringen gløde. Frem med solpudderene som inneholder shimmer!

Produktforslag fra glo minerals: Bronze sunkiss og sunlight, Texture Brush, Highlighter, LUXE Liquid Bright Concealer high beam (den lyseste til venstre i linken) og Dual Foundation/Camouflage Brush.

VIPPER

SS15 - Vipper - Paul and Joe - Foto Imaxtree
Photo: Imaxtree

LASHES – Paul and Joe, SS2015

Lag på lag med mascara, både på øvre og nedre vipper. Bruk gjerne en tørr mascarabørste i tillegg, så du får fjernet eventuelle klumper. Men om vippene klistrer seg litt sammen, så gjør det ingenting, for da er du bare enda mer trendy ;-)

Produktforslag fra glo minerals: Lash Thickener & Conditioner, Water Resistant Mascara black og Spoolie Brush.

FIOLETTE, LILLA OG PLOMMEFARGEDE ØYENSKYGGER

SS15 - Lilla - Vera Wang - Photo By Indigital
Photo: Imaxtree

PLUM EYESHADOW – Vera Wang, SS2015

Denne trenden har gått igjen på alle SS2015-visninger. Velg mellom en sart og lys look eller mer markerte, smokey eyes. Pass på å velge farger som har mer blått enn rødt i seg, siden de varmere lillafargene fort kan gjøre at man ser litt rødkantet og sliten ut.

Produktforslag fra glo minerals: Eye Shadow eggplant og lilac, Eye Shadow Trio amethyst og Precision Eye Pencil plum.

De mer diskrete trendene kan fint kombineres, mens de mer vågale trendene bør få være i rampelyset alene. Veien kan være kort fra trendy til klovn. Dersom det ikke er noen av trendene som frister til utprøving, så er det godt å vite at det å bruke den makeupen som kler seg og sine farger, alltid er på moten.