Makeuptips for voksen hud

Etter flere kommentarer her på bloggen og tilbakemeldinger fra våre forhandlere har vi laget en brosjyre med fokus på makeup til en mer voksen hud.

GM Voksen Hud SM 2015

VOKSEN HUD
Hvordan vi ”modnes” skyldes til dels genene våre og til dels livsstilen vår, og varierer fra person til person. Det vi alle har til felles er at biologiske prosesser i huden går tregere fra slutten av 20-årene, noe som fører til en todelt aldringsprosess. Det ene er at huden blir mindre spenstig, slik at linjer og rynker blir mer fremtredende. Det andre er at ujevn pigmentering også kan bli mer fremtredende. Ofte blir huden tørrere med årene, men mange har fremdeles en normal eller fet hudtype. Dette er viktig å ta hensyn til ved valg
av produkter. Ujevnheter i både farge og tekstur er også noe man bør ta hensyn til når man skal legge makeup. Som regel ønsker man å gjøre linjer og rynker mindre synlige, eller i det minste å unngå og gjøre dem mer fremtredende. Målet blir da å lysne og ”åpne opp” ansiktet, med minimalt av makeup. Mye makeup virker ofte mot sin hensikt på voksen hud, da det overflødige legger seg i linjer og rynker, slik at de virker større. Her begynner vi med concealer og foundation, men det er like riktig å begynne med øynene og så fjerne eventuelle makeuprester og -dryss, før man legger resten av ansiktsmakeupen.

Har du tunge øyelokk bør du legge en lys øyenskygge på selve lokket og en mørkere farge kun på huden som er «tung». Bruk den lille kosten Mini Crease og ha gjerne øyet åpent mens du legger på fargen, for lettere å plassere den riktig. Har du mer dyptliggende øyne så er brynsbenet mer fremtredende. Også da er det viktig å legge en lys farge på lokket og i globallinjen, og en mørkere skygge kun på det fremtredende brynsbenet. Bruk Mini Crease, legg litt av gangen og unngå å legge fargen for høyt opp.

GM VOKSEN HUD plakat SM insta DAMAKEUP NY 2015

Concealer & camouflage:
Texture Eye Brush legger lett strøk og mengde. Fingeren gir et for tykt lag, som striper seg ved første tegn til et smil, så bruk en børste til concealeren. Gå over med Camouflage der du trenger det i ansiktet.

Foundation:
Deretter velger du foundation. Velg heller en ørliten nyanse for lys enn for mørk foundation. Bruk en kost for en jevn og naturlig påføring, som sitter hele dagen. Husk at litt makeup er bedre enn mye!

Lett øyemakeup:
Bruk gjerne en øyenskygge som eyeliner, som markerer øynene uten å gi et for hardt uttrykk. Ferskenfarget blyant på nedre våtkant og lys skygge langs nedre vippekant markerer øynene og åpner blikket.

Bryn, mascara & blush:
Å markere brynene, spesielt den ytre delen, løfter både brynet og tunge øyelokk markant! Legg mascara bare på de øvre vippene. Da er øynene blitt åpnet og lysnet. Blush løfter ansiktet og tilfører glød.

GM VOKSEN HUD plakat SM insta DAG TIL KVELD NY 2015

Fra dag til kveld med eye pencil:
En god base sitter hele dagen, og lar deg gå fra dagmakeup til kveldsmakeup uten annen touch up enn å påføre en farget liner på våtkanten. Her har vi kun tilført Precision Eye Pencil deep olive på øyne!

Lip filler pencil:
Mange kvier seg for å bruke fargede leppeprodukter, fordi fargen “blør” ut i linjene. Med Lip Filler Pencil unngår man heldigvis dette, siden en frisk farge på leppene gjør underverker for en litt gusten hud!

Mørke, matte lepper:
Suede Matte Stick gir kraftig farge i en matt, men kremet konsistens. Den virker ikke tørr, men gir en fløyelsmyk farge som sitter godt! Hold øyemakeupen enkel når du velge kraftig leppefarge.

Fra dag til kveld på 1-2-3:
På bildet øverst til venstre er det lagt Precision Eye Pencil deep olive og Gloss cherry blossom oppå en full dagmakeup. På dette bildet er det kun lagt Suede Matte Stick port oppå en full dagmakeup.

Vi håper dere liker tipsene, spør gjerne hvis dere har noen spørsmål!

GM Voksen Hud SM 2015

Foto: Corinne Alice Skau / Wicked HOUSE

Makeup: Unni Major / Team glo

Modell: Sissel Benum / Trend Models

22 kommentarer om “Makeuptips for voksen hud

 1. Jeg liker begge siden på Facebook allerede, å jeg har likt mange innlegg på sidene deres :)
  Krysser fingrene og håper, da jeg har kjempe lyst å teste ut denne på min Voksne hud :)

  Ønsker alle en fin Juni mnd :)
  Hilsen Monica

 2. Perfekt! Jeg er med, og krysser fingrene. Som 40-åring kjenner jeg ikke igjen huden min – ingen av de tidligere favorittene fungerer! Men dette gir håp;-)

 3. Perfekta tips för moden hud, det trengs!!
  Jag elsker Glominerals & hade gjerne testet detta LUXE kitet <3
  Så jag följer på båda FB sider, liker flere inlegg, deler & håller tummar og tær för hell i denna flotte giveaway.

  Glada Hälsningar
  Sessan i Halden

  nb. hvis det er flere kommentarer fra mig, så er det pga att jag slitit med inlogging på min WP… bara slett hvis det ligger flere till kommentargransking ;)

 4. Äntligen en liten guide för oss med moden hud, det er ikke ofta i kosmetik branschen ;-)

  Jag elsker mina Glominerals produkter & hade så gjerne testet detta LUXE kit ni har i giveaway. Så jeg deltar, liker pådra FB sider, liker inlegg på dom, deler dette inlegg & så krysser jeg fingrer og tær!!

 5. Dette var efterlängtat!! Tips på hur man sminket moden hud er mangelvare i kosmetik branschen, så credd till er <3

  Jag elsker era produkter & skulle gjerne testet ert LUXE kit i er giveaway ;-)
  Liker båda FB sidorna. Liker statusar, deler & håller tummarna
  //Sessan

 6. Jeg vil gjerne være med i konkurransen om å vinne Luxe-pakken. Hadde vært spennende å få prøve produktene :)

 7. For noen kjekke tips! Tusen takk :-) Jeg deltar i konkurransen og liker både sider og innlegg. Jeg elsker sminken deres fordi den gir huden min en kjempefin glød, så jeg krysser fingrene for at jeg blir den heldige :-D

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s