MAKEUPTREND AW2015

Av: Unni Major, fagansvarlig makeupartist for glo minerals i Norge.

Sesongen høst/vinter 2015/2016s catwalktrender på makeup, vrimler av ulike variasjoner og alternativer. Det er nesten overveldende med så mange valg! Men noen trender kan vi se går igjen i ulike variasjoner fra år til år. Trender er ment som inspirasjon og en retningslinje, så her kan man sprite opp, tone ned og mikse som man selv ønsker. Det er både 90-tallet og det glade 60-tallet som preger mye av catwalken denne sesongen, også innen makeup, alt ettersom hvilke designere man følger. STATEMENT er nøkkelordet. Gjerne vågalt og man bør våge å skille seg ut! Her har jeg plukket ut noen av gjengangerne fra sesongens catwalktrender i New York, London, Milano og Paris.

SORT EYELINER

Sort eyeliner i alle varianter! Jeg tør påstå at dette er en av de største trendene denne sesongen, men også den med flest variasjoner. For eksempel sort liner som er smudget ut, klassisk cat eye som møtes med nedre liner, dramatisk cat eye, dobbel liner (for de mer vågale), messy liner på øyelokk og for ikke å snakke om på våtkant. Stikkord er grafisk, sort, innrammet og intenst blikk. Invester i en god flytende eyeliner denne høsten!

00160h_592x888Roberto Cavalli

lanvin-aw-2014-runway-beautyLanvin

dolce-gabbana-aw-2014-runway-beautyDolce & Gabbana

BLUSH

Blushen har fått innpass igjen! Og gjerne i litt varmere toner. Det kan være alt fra lys orange-aprikos til mer rosa-fersken eller beige. Her skal det se ut som naturlig glød og lett rødming. Som om man akkurat har kommet inn i varmen fra en frisk, kald høstdag.

hbz-fw2015-trends-beauty-pinky-peach-ralph-lauren-bks-a-rf15-3732Ralph Lauren

hbz-fw2015-trends-beauty-pinky-peach-kors-bks-a-rf15-2182Michael Kors

hbz-fw2015-trends-beauty-pinky-peach-tibi-bks-a-rf15-7143Tibi

BÆRFARGEDE LEPPER VS. NATURLIGE LEPPER

På den ene siden har man hele bærfargekartet, fra bringebærrød og jordbær til den helt mørke plommen, til og med så drastisk som mørk vinrød til sort. Det er ikke så nøye med de helt rette kantene. Kjør gjerne ”ombre” (teknikken hvor man gradvis går fra mørkt til lyst), og da spesielt på de mørkere fargene.

På den andre siden er glossen tilbake! Naturlige, rolige og shiny glosser, som man gjerne kan dele med både øyelokk, bryn og kinnben om man ønsker.

ead08c66-7374-4f79-ac90-c033568dcd54Marc Jacobs

hbz-fw2015-trends-beauty-90s-red-lip-herrera-clp-rf15-0506_1Carolina Herrera

hbz-fw2015-trends-beauty-90s-red-lip-dolce-e-gabb-bks-a-rf15-7468_1Dolce & Gabbana

hbz-fw2015-trends-beauty-graphic-lines-cavalli-bks-a-rf15-5473Roberto Cavalli

NATURLIG

Den usminkede looken er en gjenganger hver sesong, med noen ulike variasjoner. Jeg liker godt å ta med disse trendene, da det appellerer til dem som ikke liker å ta den helt ut. Det ser ut som at den naturlige, freshe «perlemor»-huden fra sommeren blir med inn i høst/vinter også. Lysreflekterende og shiny hud! Lett rødmende og naturlige kinn, tykke, gredde bryn med naturlig farge og naturlige lepper.

hbz-fw2015-trends-beauty-pinky-peach-jason-wu-clp-rf15-3893Jason Wu

hbz-beauty-ralph-laurenRalph Lauren

SMOKEY EYES

Smokey eyes er også en trend som er høyt verdsatt hos meg. Mørk, mystisk, sofistikert eller rocka. Den kan brukes til alle stiler! Duset ut til det perfekte for en mystisk og sofistikert look, eller smudget ut for mørk og rocka look. Dag eller kveld, det er helt opp til deg. Tenk gjerne mørke høstfarger som plomme, mosegrønt eller brunt, blandet med metalliske farger som bronse, gull eller sølv.

hbz-fw2015-trends-beauty-smoky-von-furstenberg-bks-a-rf15-8750Diane von Furstenberg

hbz-fw2015-trends-beauty-smoky-miller-bks-z-rf15-9775Nicole Miller

hbz-fw2015-trends-beauty-sparkle-shine-hoffman-bks-z-rf15-0890Mara Hoffman

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s