Eyeliner – steg for steg

GM Steg for steg 2015 EYELINER 6 sider forside

Eyelineren finnes i uendelig mange varianter av teknikker, stiler og farger. Felles for dem alle er at de er ment for å ramme inn øyet. Eyelineren gjør mye for helhetsinntrykket, men kan være vanskelig for noen å få teken på, derfor har vi forsøkt å gi gode tips for påføring av disse tre ulike variantene: Vinget eyeliner, farget eyeliner og soft eyeliner.

Vi har igjen samarbeidet med fantastiske wickedHOUSE, foto: Corinne Alice Skau, modell: Hanna W / Trend Models, makeup: Unni Major / team glo.

SOFT EYELINER – naturlig og veldig lett å få til!
Denne eyelineren ser naturlig ut til en dagmakeup, og er den linertypen som alle kler. I tillegg er teknikken veldig enkel, så det er fort gjort å legge denne lineren!
Mineraløyenskygger egner seg spesielt bra som eyeliner siden mineralene smelter med fukt og derfor sitter godt og lenge.

Ferdig eyeliner_nær øyet web 1x1

Bruk en rett og stiv kost, f.eks. Eyeliner/Brow Brush. Påfør ønsket farge på kosten. Tapp gjerne litt på kosten for å fjerne overflødig produkt, slik at det ikke drysser så mye når du legger lineren. Trykk busten mot vippekanten i stedet for å dra den, slik at du ikke drar vekk fargen du har lagt langs vippekanten.

Kost på vippekant oppe web 1x1

Langs de nedre vippene gjør du det samme. Pass på at kosten kommer ovenfra og ned mellom vippene. Legger du kosten under vippene, så kan resultatet fort se «dratt» ut.

Kost på vippekant nede web 1x1

Ferdig eyeliner_nær øyet siden web 1x1

COLORED EYELINER – forfriskende, nøytral og leken!

Dersom du ønsker å fremheve øyenfargen din, velg dens kontrastfarge. Blå øyne fremheves av oransje, kobber, brun, aprikos, fersken (farger med oransje undertoner). Rød er kontrastfargen til grønne øyne, men rødt er ikke alltid like flatterende rundt øynene. Velg heller farger med noe rødt i seg, som lilla, rosa, fersken, beige, brun-lilla osv. Brune øyne fremheves ekstra av blått. Tenk da på at kalde farger ofte har noe blått i seg, som f.eks. lilla og kald grønn. Ellers er det gøy å bruke andre farger også, så lenge de er litt mørke. Generelt er det oftest tryggere å velge kalde farger, dersom man føler seg litt usikker på fargevalget.

Ferdig farget kajal web 1x1

Her har vi brukt Precise Micro Eyeliner i fargen teal. Den har en myk konsistens, som er lett å duse ut for en mykere look. Start med å legge en tynn strek mest mulig mellom vipperøttene, for så å bygge streken tykkere litt etter litt. Den kan gjerne bli en litt tykk linje, men husk at den også skal duses ut (så den blir en tykkere “strek”) etterpå.

Når lineren er lagt, bruker du en Smudge Brush (med en liten og tett bust) og duser ut overgangene. Vær lett på hånden! Husk at det skal være en gradvis fargegradering, så ikke dus for nær vipperoten, men dus fra den øvre kanten av lineren og oppover.

Nær kajal_farget web 1x1

Utdusing kajal_farget web 1x1

Ferdig farget kajal_ser ned web 1x1

CAT EYELINER – klassisk, imponerende og enkel!

Flytende eyeliner (særlig ”cat eye”) er noe mange synes er vanskelig å få til og kvier seg for å legge. Tilbakemeldingene er at denne type liner er vanskelig å legge jevnt og få lik på begge sider. Særlig gjelder dette dersom huden på lokket ikke er helt stram. Det finnes mange sminkeguider på morsomme og avanserte typer cat eye, men ofte er det enkle det beste og lettere å mestre. Hvorfor gjøre ting vanskeligere enn det trenger å være?

Førbildet cat eye web 1x1

Begynn med det øyet du synes det er vanskeligst å legge lineren på. Da er det enklere å få begge sidene like. Legg gjerne lineren før du legger øyenskyggen, slik at du kan korrigere lineren uten å ødelegge skyggen.

Påføring av liner_cat eye web 1x1

Legg flytende liner langs hele vippekanten, vi har brukt Liquid Ink fra glo minerals. Pass på at du får fargen mellom vippene også. Ikke vær for hard på hånden, men legg heller lette strøk, slik at du har bedre kontroll på streken. Ikke vær redd for at streken ikke blir helt jevn – det kan du rette opp i neste steg!

q-tip_cat eye web 1x1

Bruk våte q-tips til å lage linjen rett! Det gjør hele prosessen mye enklere og tar halvparten av tiden, sammenlignet med å tegne en perfekt strek. Om du bruker 2 eller 10 q-tips spiller ingen rolle!

Ferdig cat eye_siden web 1x1

Når det gjelder spissene/vingene, som skal være i ytterkant av øyet, så er det mange som synes at disse er lettere å lage etter at selve lineren er lagt. Hvordan vingene skal se ut går mest på smak og behag. Klassiske cat-vinger følger linjen fra nedre øyelokk og vingespissen peker mot ytterkant av brynet.

Ferdig cat eye_forfra web 1x1

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s