Våre beste triks for den perfekte basen

Når det kommer til makeup er basen det viktigste for mange; concealer, camouflage, foundation og pudder. Spør du en makeupartist om hva det viktigste for et godt resultat er, vil du mest sannsynlig få til svar at gode redskaper er høyt oppe på listen.

Sørg for at kostene dine er rene, vask dem jevnlig for å unngå bakterier, desinfiser med børsterens mellom bruk, da holder de seg lengre og du slipper urenheter og bakterier på huden.

Husk at kostene bør oppbevares separat fra resten av sminken, mer hygienisk og ryddig!

GM Perfekt Base SM 2015

En plettfri hud er det jo svært få som har, men med de riktige produktene kan man lure mange! Velg de produktene som har riktig konsistens og dekkevne for din hud. Husk at det som er riktig for andre ikke trenger å være riktig for deg.

Less is more: Ikke legg massevis av produkt lagvis på huden, siden det fort «kladder» seg. Skal du ha flere produkter oppå hverandre, så pass på at du legger et tynt lag av hvert produkt. Dus godt ut kanter og overganger før du legger neste produkt. I stedet for å stryke produktene på huden, så prøv heller å klappe/dytte dem på, slik at du ikke drar av det som ligger under.

Har du en mer grovporet hud kan du begynne med et tynt lag Face Primer, som jevner ut hudstrukturen. Huden ser friskest ut når den er litt fuktig og ”nysmurt”, så jo tørrere du er i huden, desto finere vil det være med en foundation som inneholder lysreflekterende partikler. Det er disse som gir den duggfriske gløden. Prøv for eksempel LUXE Liquid Foundation, eller Protective Liquid Foundation blandet med Sheer Tint Illuminator, dersom du er på den tørre siden. Sistnevnte gir en kraftigere dekkevne enn den lettere fra LUXE-serien. Har du en mer kombinert eller fet hudtype kan du gjerne velge Loose Base Foundation eller Pressed Base Foundation, mineralene smelter perfekt på huden og med valg av børste justerer du dekkevnen.

Dersom du har lett for å bli blank utover dagen må du ikke bruke Pressed Base eller Loose Base for å matte ned, dette vil virke mot sin hensikt ettersom du får mer foundation på huden, og dermed blir enda blankere enn du var. Bruk derfor Blotting Papers og/eller et pudder, Loose Matte Finishing Powder, LUXE Setting Powder, Perfecting Powder eller Matte Finishing Powder.

glo minerals Base Group web

Når du skal velge foundationfarge, så er det smart å velge en farge som er nyansen lysere enn huden din i stedet for nyansen mørkere. Den lysere fargen vil dominere og gi illusjonen om en jevn, ren og silkemyk overflate. En for mørk farge gjør at huden din ser mer ujevn og flekkete ut, noe som også kan virke eldende. Bruk heller Bronze sunkiss, – sunlight eller Blush om du føler deg ”blek”.

Her er link til et tidligere innlegg om Concealere: https://cosmedicnorge.com/2014/06/13/glo-minerals-concealere/

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s