Har du problemer med akne?

Aknebekjempende ingredienser

Mange sliter med akne, for noen er det kun problematisk innimellom, mens det for andre er hyppigere med mye smerter og ubehag. For de som er ekstremt plaget kan eneste utvei være preparater som fås på resept, men det er uansett viktig å ha gode hudpleierutiner, både for de som går på reseptbelagte medisiner og de som ikke gjør det. En kombinasjon av salongbehandlinger og hjemmeprodukter er derfor viktig.

Det er flere ingredienser som kan være effektive når det gjelder akne. En av de mest effektive og mest brukte ingrediensene når man skal behandle akne er salisylsyre. Overproduksjon av talg og opphopning av bakterier er noen av hovedårsakene til akne, og kan føre til inflammasjon og irritasjon i huden. Salisylsyre er en ingrediens som trenger ned i talgkjertelen og løser opp overflødig talg, samtidig som den virker eksfolierende. Det betyr at den fjerner døde hudceller fra det øverste hudlaget (epidermis) noe som igjen kan bidra til å hindre utvikling av akne. Døde hudceller som blander seg med overflødig olje/talg som skilles ut gjennom talgkjertlene kan føre til komedoner og milier. Komedoner kan igjen være forløpere til akne. Det er flere gode hjemmeprodukter med salisylsyre man kan bruke. Av renseprodukter har vi flere å velge mellom, Purifying Gel Cleanser, Clear Acne Cleanser og Daily Polishing Cleanser fra glo therapeutics er alle gode alternativer.

09175580_light
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

Purigel fra Skin tech er en fantastisk gele som brukes lokalt på områdene man har akne, og Clear Complexion Pads fra glo therapeutics er pads man bruker enten lokalt på problemområdene eller i hele ansiktet, etter rens og tonic.

09175577_light
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

En annen ingrediens som har vist seg meget nyttig på aknehud er retinol, eller a-vitamin. Retinol har den egenskapen at den kan penetrere hudcellene og normalisere dem. Den stimulerer også cellene i basalcellelaget og fører til en raskere cellefornyelse. Samtidig eksfolierer den det øverste hudlaget (epidermis), fjerner døde hudceller og på den måten holder den huden fri for tilstopninger og komedoner. Det aller beste hjemmeproduktet vi har med innhold av a-vitamin er Home Peel fra aesthetic line. Det er en mildere utgave av salongbehandlingen Mesopeel (også kalt vitaminpeel), og den er meget effektiv på aknehud. Den har i tillegg flere positive fordeler ved at den motvirker pigmentering, store porer og linjer. Nattkremen Night 3 fra aesthetic line er også et spennende produkt. Kremen er i utgangspunktet en nattkrem, men kan fint brukes som dagkrem dersom din hudterapeut råder deg til det. Den inneholder også hyaluronsyre som gir fukt, men ikke fett.

Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

Glykolsyre er en annen form for fruktsyre som er viktig i bekjempelse og vedlikehold når det kommer til aknehud. Glykolsyre er viktig med tanke på at den er en eksfoliant som fjerner døde hudceller og bidrar til at tilstopningene i utgangen av talgkjertlene forsvinner. Clean 1 fra aesthetic line inneholder 3 % glykolsyre og er en godt egnet rens til aknehud. En effektiv krem som inneholder glykolsyre er Purifying Cream fra Skin Tech. I tillegg til glykolsyre inneholder den tetreolje (tea tree oil). Tetreolje er en effektiv ingrediens på akne da den trenger lett inn i huden og virker med hudens naturlige oljer. Den er antiseptisk og kan derfor drepe bakteriene som fører til akne. Den kan også virke antiinflammatorisk og med det dempe betennelser i huden.

 

09175571_light

Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

Kremen skal kun brukes som en kur og vi anbefaler derfor at man går over på Purifying Pro fra Skin Tech etter endt kurperiode. Denne inneholder de samme ingrediensene som i Purifying Cream, med unntak av triclosan.

Det er fordelaktig å bruke produkter som inneholder ingredienser som virker beroligende og helende på huden, og som gjerne har antiseptiske egenskaper. Healing Gel fra glo therapeutics er en spesialkrem som reduserer utbrudd, rødhet og irritasjoner samtidig som den heler huden. For noen kan det også være viktig å bruke produkter som regulerer oljeproduksjonen i huden. Oil Control Emulsion og Oil Free Moisturizer fra glo therapeutics er begge kremer som er helt oljefrie og som gir fukt, men ikke fett. Oil Control Emulsion har rensende og antibakterielle egenskaper, mens Oil Free Moisturizer inneholder e-vitamin som er helende.

09175567_light

Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

For å kontrollere oljeproduksjonen i huden anbefaler hudterapeutene ofte Refining Mask fra glo therapeutics. Det er en oljeabsorberende maske som renser og beroliger irritert hud, samtidig som den reduserer størrelsen på porene og forbedrer hudstrukturen. For alle som trenger et «rescue» produkt så er Spot Fix Blemish Treatment favoritten. Denne brukes direkte på urenhetene og har en enkel roll-on funksjon for presis påføring. Den inneholder ingredienser som er antiinflammatoriske, pleiende, antiseptiske og rensende.

09175559_light

09175557_light
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

Det aller viktigste å huske på når man bruker produkter med fruktsyrer og a-vitamin er at huden blir mer utsatt og derfor trenger ekstra beskyttelse mot UV-stråler. Det er derfor ekstremt viktig at man bruker solfaktor hver eneste dag. Oil Free SPF 40+ fra glo therapeutics er perfekt for en akne hud da den er oljefri. Den vil derfor ikke trigge aknen og føre til tilstoppinger, som solkremer med olje ofte kan gjøre.

Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

De som sliter med akne og tilstopninger i huden har ofte behov for å dekke litt ekstra. Ikke gå i fella og kjøp billige produkter med dårlige ingredienser, det kan gjøre vondt verre og koste deg dyrt i lengden. En ingrediens det er spesielt viktig å styre unna er talkum. Talkum tetter igjen porene og kan føre til tilstopninger, komedoner og akne. glo minerals er en serie mineralmakeup som har seks forskjellige foundationtyper og flere enn 20 fargenyanser. Best dekkevne får du med liquid foundation. Har du oljete hud kan du prøve liquid foundation matte eller pressed base foundation. For den typiske BB-cream, eller dagkrem med farge anbefaler vi Sheer Tint Base. Ingen av glo minerals’ produkter tetter igjen huden og kan derfor brukes av de med akne.

Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS
fc3b8r-etter
Foto: Cosmedic AS

 Dekkevne før/etter med Liquid Foundation Satin.

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s