Mørke ringer og hovenhet under øynene

Enten det er hovenhet, mørke ringer eller «kråketær» er ofte området under og rundt øynene problematisk for folk i alle aldre og med alle hudtyper. Dette er ikke overraskende da huden rundt øynene er et av de tynneste og mest sårbare områdene på huden vår. Huden der er derfor meget utsatt for endringer i vær og vind, og blir lett påvirket av våre livsstilsvaner. I dette innlegget skal vi se nærmere på de vanligste problemene vi har i øyeområdet.

Hva forårsaker mørke ringer under øynene?

Mørke ringer under øynene kan forårsakes av flere ting. Ofte er det arvelig, men det kan også komme av andre faktorer som for eksempel søvnmangel, stress, kosthold, sol, for lite vann og lignende. Huden under og rundt øynene er også meget tynn så blodkarene som ligger under huden kan bli mer synlige enn andre steder på kroppen. Fordi fargen på disse skinner gjennom gir det et inntrykk av at huden er mørkere under øynene. Noen har også mørkere pigmenter under øynene og de vil derfor også se mørkere ut enn hos andre. Jo eldre vi blir, jo tynnere blir også huden og de mørke ringene blir mer fremtredende. De blir også mer synlig når vi er dehydrerte fordi huden mister sin fylde.

Hvordan forebygge mørke ringer under øynene?

For de som er genetisk disponert for mørke ringer under øynene kan det være vanskeligere å forebygge enn for de som ikke er det. Det er viktig å holde seg hydrert og få nok søvn i løpet av natten, samtidig som man bruker produkter som gir mye fukt og volum og holder huden frisk. Det er også viktig å bruke produkter med aktive ingredienser som bidrar til å øke elastin- og kollagenproduksjonen som igjen fører til at huden blir tykkere og tåler mer.

Hvordan behandle mørke ringer under øynene?

For de som er veldig plaget kan eneste utvei være å behandle det hos hudpleier, men mye kan gjøres ved å bruke riktige hjemmeprodukter. Vi anbefaler å starte med Eye Fix Revitalizing Treatment. De aktive ingrediensene hjelper med å holde på fuktigheten i epidermis slik at huden beholder sitt volum. 7,5 % Eye Gel har lysnende egenskaper som bidrar til å redusere mørke ringer samtidig som den jobber mot aldring.

SAMSUNG CSC
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

Cyto-Luxe Eye Serum fra glo therapeutics inneholder blant annet Eyeseryl,et peptid som reduserer mørke ringer ved at den har en drenerende effekt og hindrer glykering. Vital Eye Cream fra glo therapeutics inneholder ingredienser som jobber aktivt mot mørke ringer, og Eye 4 fra aesthetic line inneholder blant annet ubiquinone (Q10) som løser opp pigment og reduserer mørke ringer.

SAMSUNG CSC
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

Det er viktig at man ikke bruker makeup som tørker ut huden eller irriterer de sensitive områdene rundt øynene. For å dekke over mørke ringer under øynene er Under Eye Concealer, Brightener Highlight Concealer og Luxe Liquid Bright Concealer fra glo minerals alle tre veldig gode alternativer. Ikke bare dekker de godt, de forsyner også huden med ingredienser som har farmasøytisk renhetsgrad og inneholder sterke antioksidanter. Velg concealer etter hvilken dekkevne du trenger. Best dekkevne har Under Eye Concealer, deretter LUXE Liquid Bright Concealer og for de som trenger minst dekkevne anbefaler vi Brightener Highlight Concealer.

Husk på å legge concealeren i tynne lag, slik at ikke det blir for mye produkt på huden og for å unngå at concealeren striper seg. Dersom du har fine linjer og rynker anbefaler fagansvarlig makeupartist for glo minerals å legge et tynt lag med Under Eye Primer først. Dette gir concealeren et perfekt underlag.

SAMSUNG CSC
Foto: Kathrine Lindsay, Cosmedic AS

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s