Hvor ofte bør man ta ansiktsbehandlinger?

Ansiktsbehandlinger er ikke kun en luksus, de er en effektiv måte å endre og fornye huden på. For aldrende hud kan man øke elastisiteten og redusere linjer, for akneutsatt hud kan man behandle utbrudd og redusere porer og for de med mye pigmenteringer kan man redusere og lysne pigmentflekkene.

En av grunnene til at ansiktsbehandlinger er så effektive er fordi det blir benyttet produkter som kun kan brukes av sertifiserte fagfolk. Dette kan være kjemiske peelinger, serumer og mekaniske peelinger som er mer aktive og sterkere enn produktene man får kjøpt til hjemmebruk. Ved å gå til en utdannet hudterapeut vil man også få skreddersydd et program som passer til sin hud og hudtype, og det jobbes direkte mot de indikasjonene man har og ønsker å gjøre noe med.

Det å etablere en fast hudpleierutine hjemme er enkelt for de fleste å få til. Men hvor ofte skal man gå til hudterapeut og få behandling? Dette beror på hudtype, hudtilstand og hvilke problemområder man eventuelt har. På et generelt plan kan ansiktsbehandlinger hver 4. – 6. uke bidra til å holde huden sunn og balansert. Har man indikasjoner man ønsker å jobbe spesifikt mot, som for eksempel akne, pigmenteringer eller store porer, så kan det være at man må få behandlinger litt hyppigere en viss periode, alt fra hver 2. – 4. uke. Det varierer også hvor mange behandlinger man trenger for å oppnå de resultatene man ønsker, dette må hudterapeuten ta en vurdering på før man starter og underveis i behandlingsperioden.

Ung, frisk hud fornyer og reparerer seg selv fortere enn mer voksen hud, så dersom man er innenfor denne kategorien så vil en daglig hudpleierutine holde lenge, og man har nødvendigvis ikke behov for ansiktsbehandling månedlig. Så fort cellefornyelsen begynner å gå tregere, dette begynner gjerne å skje i midten av 20-årene, kan det være man trenger ansiktsbehandlinger litt hyppigere. Det er også fordelaktig å begynne med produkter som har antiage fordeler i midten/slutten av 20-årene. Produkter med C-vitamin kan anbefales da C-vitamin stimulerer kollagen- og elastinproduksjonen i huden og kan redusere synligheten av fine linjer. 15 % Vitamin C, Ultra 15 % Vitamin C og Cyto-Luxe Vitamin C+ fra glo therapeutics er et serum som brukes under dagkrem og solkrem. C-vitamin er også perfekt under solkrem i solen da det har hudutjevnende egenskaper.

C Vit

Dersom man har tilstopninger og/eller aknehud har man mest sannsynlig behov for behandling hyppigere. Noe av det viktigste å huske på når man har akne er at man ikke må klemme og klore på det. Dette sprer bakterier og kan føre til flere utbrudd og arr. Det er også veldig viktig å bruke hjemmeprodukter med ingredienser som jobber aktivt mot akne.

Purifying Cream og Purifying Pro fra Skin Tech inneholder begge blant annet glykolsyre som er en meget effektiv ingrediens på/mot akne. Disse kan brukes som både dag- og nattkrem. De inneholder også tetreolje (tea tree oil). Tetreolje er en ingrediens som har en veldig god effekt på akne da den trenger lett inn i huden og virker med hudens naturlige oljer. Den er antiseptisk og kan derfor drepe bakteriene som fører til akne. Den kan også virke antiinflammatorisk og med det dempe betennelser i huden.

Purifying stå (2) edit

Purigel fra Skin Tech er en gele man bruker lokalt på problemområdene, og denne inneholder blant annet salisylsyre og tetreolje.

Purigel stå edit

De mildeste peelingene jobber helt i overflaten av det øverste hudlaget, epidermis, og kan ofte benyttes så ofte som en gang i uken til en gang i måneden. Profesjonelle ansiktsbehandlinger inneholder ofte kjemiske peelinger. Kjemiske peelinger trenger litt lenger ned i epidermis, ned til basalcellelaget og kan forårsake lett flassing. Disse peelingene kan man ta hver 3.-4. uke.

Med enda sterkere peelinger som trenger helt ned i dermis vil man ha en lenger nedetid og man trenger også lenger tid mellom behandlingene. Her kan man måtte ha behandlingsintervaller på 3-6 måneder. Det er veldig viktig å bruke riktige hjemmeprodukter etter en kjemisk peeling. Ingredienser som er helende og fuktighetsgivende er avgjørende for restitusjonsprosessen og tiden dette vil ta. Vitamin E fra Skin Tech anbefales på det sterkeste etter peelinger da E-vitamin er en sterk antioksidant som er ekstremt helende. E-vitamin har så helende egenskaper at det brukes i behandling av brannskadet hud.

Vit E stå (2) edit

Det som er aller viktigst å huske på er at alle har forskjellig hud, og at hudterapeuten stiller spørsmål om både helse, livsstil og hudpleierutiner før de setter opp et behandlingsforløp. Ved kjemiske peelinger påfører man huden en kontrollert skade for å fjerne døde hudceller og for å øke cellefornyelsen, og en frisk kropp vil hele fortere enn en i dårlig form. Det er viktig at immunforsvaret ikke er svekket når man skal ta slike peelinger. Kommunikasjon og informasjon til hudterapeuten som skal gjennomføre behandlingene er derfor avgjørende for å få den riktige behandlingen og det beste resultatet.

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s