Øyenskygge-teknikker for ulike øyenformer

Makeupartist Linda Nicolaysen gir deg sine beste teknikker for makeup til ulike øyenformer.

profilbilde

Den såkalte «ideal-øyeformen» er mandelformede øyne, det er ofte denne formen man har i bakhodet når man sminker øynene. Men som makeupartist synes jeg at særpreg er noe av det mest spennende med et menneske, og liker ikke tanken på at man skal passe inn i et såkalt ideal.

Når det er sagt så kan det være en fordel og vite hvordan man best fremhever det man liker med øynene sine, og ikke forsterker det man ikke setter like stor pris på. Vi er alle forskjellige, og en øyenskygge kan ikke nødvendigvis legges på samme måte på deg som veninnen din. Derfor tenkte jeg og komme med noen tips og triks som kanskje kan være til nytte for deg neste gang du sminker deg.

Tunge øyelokk

Tunge øyelokk er veldig vanlig. Noen har naturlige tunge lokk, og har hatt det hele livet, og noen får det når de blir eldre. Her er det veldig viktig og jobbe med lys og skygge-teknikker. De lyse fargene fremhever og det mørke skaper dybde. Vi ønsker og gi et mer åpent blikk og legger derfor en lysere skygge på selve øyelokket og i øyekroken. Så kan du se deg rett frem i speilet, da er det lett og se hvor det tyngste partiet på øyelokket er. Her skal den mørke skyggen ligge. Med tunge øyelokk må man legge makeup litt over globallinjen for å få løft.. Man blir ofte overreasket over hvor høyt opp man må gå på tunge lokk uten at det gir et unaturlig resultat. Unngå å legg for mye under øyet, da dette fort kan trekke litt ned. Det er veldig viktig at du softer avslutningen på de mørke skyggene godt.

Photo: Wenn

Legg et tynt lag med Lid Primer før du legger øyenskyggen. Når man har tunge lokk har skyggen lettere for å stripe seg, dette unngår du når du legger en Lid Primer først, og du får bedre feste til skyggen.

Dyptliggende øyne

Dyptliggende øyne er øyne som ligger litt langt inne i øyehulen. For å balansere dyptliggende øyne, må man bruke lyse farger på selve lokket. Og spesielt også i øyekroken for å åpne opp. Vær forsiktig med og bruke for mørke farger til dyptliggende øyne, da dette skaper enda mer dybde. Likevel er ofte øyebenet fremtredende, så jeg liker og legge en matt brun eller gråtone her for å trekke den litt tilbake. Men husk myke overganger. Bruk gjerne litt punktvipper i ytterkantene, dette er med på å åpne øynene mer. Avslutt med Precision Eye Pencil i fargen peach på våtkanten for et enda mer åpent blikk.

Photo: Getty
Photo: Getty

Øyne som sitter langt fra hverandre

På øyne som sitter langt i fra hverandre så kan du godt unngå og bruke to farger på lokket. Ikke la skyggen gå fra lys til mørk. Teoretisk sett kan du la fargen gå fra mørk til lys, men peronlig synes jeg at det er litt rart å avslutte med en lys skygge. Så jeg ville eventuelt holdt med til en mellomtone eller en mørk på hele lokket. Når dette er sagt er øyne som sitter langt fra hverandre ofte sett på som et skjønnhetstrekk, og noe de fleste ikke føler behov for å korrigere.

Photo: www.AndrewRossPhotographs (AR3)
Photo: http://www.AndrewRossPhotographs (AR3)

Øyne som sitter nære hverandre

Om øynene dine er plassert tett sammen, gjelder det å lysne området mellom øynene med øyenskygger som er lysere enn huden. Legg en lys øyenskygge innerst i øyekroken, og la den gradvis bli mørkere utover. Den lyse skyggen vil gi inntrykk av større avstand mellom øynene. Bruk gjerne skygger med skimmer i for å forsterke inntrykket.

Bruk en mørkere øyenskygge fra midten av øyelokket og ut i ytterkant. Avslutt i en trekant ytterst. Pass på og få fine overganger fra lys til mørk og en soft avslutning. Bruk kajal kun på den ytre halvdelen av øynene.

Photo: Rex
Photo: Rex

Utstående øyne

Utstående øyne er ofte store og runde i formen, med store øyelokk. Utstående øyne tåler mer og mørkere øyenskygge. Bruk matte øyenskygger på selve lokket, det vil dempe øynene. Utstående øyne kler veldig godt smokey eyes. Det er veldig kledelig å legge mørkt på våtkanten, dette «strammer opp» øyeformen slik at de ikke ser så runde ut.

Photo: Wenn
Photo: Wenn

Små øyne

Her gjelder det og åpne skikkelig i øyekroken og la skyggen gå fra helt lys til ca midten av lokket der du legger en mørkere farge som du softer mye utenfor øyets form. Viktig at det ikke er noen harde kanter, da det er med på å gjøre øynet mindre. En dus cateye form eller smokety eyes i mellomtoner er superfint til mindre øyne. Unngå sort på våtkanten da dette vil gjøre øyet mindre. Bruk heller peach eyelineren for å få åpnet øyet enda mer.

Photo: AP Photo/Carlo Allegri

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s