Tema: AKNE

gm-makeup-til-aknehud-flyer-15x15-2017

HUDEN UNDER MAKEUPEN
Akne er ikke synonymt med fet hud. Mange med akne har en kombinert hudtype (partier med normal/tørr hud og partier med fet hud). En hudlege eller hudterapeut/hudpleier ser raskt hvilken hudtype du har og kan anbefale effektive behandlinger og produkter mot nettopp din akne. Noen former for akne kan kun behandles med medisiner, og en hudterapeut vil henvise deg videre til en hudlege dersom det er tilfellet.

LA HUDEN PUSTE
glo minerals fungerer som en forlengelse av hudpleien. Det betyr at makeupen hjelper til med å beskytte huden mot ytre påvirkninger i tillegg til å berolige den. glo minerals er ikke-komedogen (tetter ikke porene) og lar dermed huden puste. Dette er spesielt viktig for en aktiv aknehud, slik at problemet ikke forverres.

PASS PÅ HYGIENEN
Vær ekstra påpasselig med hygienen, siden aktiv akne/utbrudd forverres av skitne fingre/ børster. Unngå å bruke fingrene, eller pass på at de er helt rene, før du tar på ansiktet. Børster tilpasset mineralmakeup lar deg enkelt legge makeupen riktig, uten å sløse med produktet. Spray børstene med en desinfiserende børsterens etter hver bruk, og rengjør børstene grundigere med shampo eller såpe annenhver uke. Unngå å stikke fingrene ned i makeupen, siden bakterier forkorter levetiden til produktet og et bakteriefylt produkt kan forverre utbrudd i ansiktet.

IKKE FOKUSER PÅ PROBLEMET – FREMHEV FORDELENE!
I stedet for å fokusere for mye på problemområdene, rett heller fokus mot de partiene i ansiktet hvor huden er fin. De fleste har store partier i ansiktet som er plettfrie. Et tips er å bruke to ulike foundations eller å legge samme foundation på ulik måte. Huden skal se så naturlig og usminket ut som mulig. Et annet tips er å fremheve dine fordeler. Kanskje har du fantastiske bryn, øyne eller lepper? La en av disse spille hovedrollen! Det er ikke mye som skal til for å fremheve dine fineste trekk. Lekre bryn fremheves ved hjelp av riktige brynsprodukter og en god highlighter, mens for eksempel blå øyne fremheves særlig av øyenskygger med oransje (eks. gull, kobber eller fersken) i seg.

LEGG GRUNNLAGET
Gode hudpleierutiner og riktig primer er avgjørende for resultatet om du sliter med akne/ujevn hud. Tinted Primer SPF30 er en silkemyk, oljefri og farget primer som prepper og jevner hudoverflaten, i tillegg til å beskytte den med SPF30.

gm-makeup-til-aknehud-flyer-15x15-20177

ER DET OK Å GLØDE?
Det er lett å tenke at jo flere kviser/ujevnheter man har, desto mer bør man matte ned huden, men glød gjør at huden virker jevnere, friskere og mer plettfri. Legg litt highlight på kinnben, neserygg, amorbue og i øyekroken. Men ikke dropp pudderet, spesielt i T-sonen og rundt nesevingene. Der kan man se litt svett ut om man ikke matter ned. Perfecting Powder er perfekt til dette. Blotting Papers er også uunnværlig for hud som lett blir blank, da de fjerner olje fra huden uten å ødelegge makeupen.

gm-makeup-til-aknehud-flyer-15x15-20174

FOUNDATION TIL KOMBINERT HUD
Legg et tynt lag LUXE Liquid Foundation SPF18 i hele ansiktet. Med lett dekkevne jevner
den ut hudtonen, gir en fin glød og fremhever de plettfrie partiene i ansiktet. Legg deretter Protective Liquid Foundation Satin eller Pressed Base på områdene med utbrudd. Disse har en kraftigere dekkevne, men smelter godt inn i huden. Dette gir et så naturlig resultat som mulig. Legg evt. Camouflage Oil Free på flekker du trenger å dekke litt til.

gm-makeup-til-aknehud-flyer-15x15-20176

FOUNDATION TIL FET HUD
Fet hud har en naturlig glød og kan bruke mer mattende produkter uten å virke livløs. Ofte vil fetere hudtyper heller ikke føle seg vel med produkter som tilfører ekstra glød. Legg Protective Liquid Foundation Satin eller Pressed Base i et lett lag over hele ansiktet. Satin kan tynnes ut med en oljefri dagkrem for å oppnå et lettere og mer naturlig resultat. Gå deretter over problemområdene en gang til med Satin, uten å tynne den ut, eller et nytt lag Pressed Base. Hvis du har lagt Pressed Base som første lag og legger Satin som andre lag, må du vente til Pressed Base har smeltet helt inn før du legger lag nr 2. Moist Hydration Mist vil fremskynde denne prosessen. Til slutt går du over med Camouflage Oil Free på områder som trenger litt ekstra dekke.

gm-makeup-til-aknehud-flyer-15x15-20175

Foto: Anette Schive / www.anetteschive.com
Makeup: Linda Nicolaysen / Team glo
Hår: Jeanette K. Vold
Tusen takk for strålende innsats til de vakre vinnerne av modellkonkurransen vår:
Emilie Lysø Groth, Siri L’orange Ekstrøm & Victoria Håkonsen!

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s