Solkrem og SPF: Hva, hvordan, hvorfor?

Aldringstegn er en av de største hud-bekymringene vi har, men likevel blir en av de enkleste anti-aldringsproduktene ofte glemt.

80-90% av de synlige aldringstegnene i huden vår skyldes UV-skader.

Solkremer er produkter som inneholder ingredienser som forhindrer at solstrålene skader huden vår.

 SPF, eller «Sun Protection Factor», viser styrken på solkremens beskyttelse mot UVB-stråler.
(Ja, faktisk kun UVB-stråler! Men heldigvis er det påbudt UVA og UVB-beskyttelse i solkremer som selges i Norge, altså en bredspektret beskyttelse.)

 • Solkrem med SPF fra minimum 15 og opp til 50 burde brukes daglig.
 • Bruk bredspektrede solkremer, som beskytter mot både UVA og UVB-stråler.
 • UVA-stråler penetrerer dypere ned i huden enn UVB-strålene, og blir ofte betegnet som «aldrings-stråler» (A = aldring). De går gjennom skyer og glass, så selv om sola kanskje ikke synes, så treffer fortsatt UVA-strålene huden og kan gi skader.
 • UVB-stråler penetrerer epidermis (overhuden) og er hovedårsaken til solbrenthet (B = brent). Disse strålene går som regel ikke gjennom glass.
 • UV-stråler ødelegger kollagen og elastin. Dette er proteiner i huden som er med på å holde huden fast og glatt.
 • Når huden får farge, så er det hudens måte å blokkere UV-strålene fra å kunne penetrere. Se på farge som en melanin-paraply på huden.
 • Melanin er pigmentet som gir farge til hud, hår og øyne.
 • Det er 2 forskjellige typer solfiltre i produktene, fysisk og kjemisk solfilter.

Fysiske solfilter (mineraler) inneholder Titanium Dioxide og/eller Zinc Oxide. Disse mineralene legger seg på toppen av huden som en «vegg» som reflekterer UV-strålene.

Kjemiske solfiltre er Octinoxate, Octisalate, Oxybenzone og Avobenzone som absorberes i huden – og som virker som en «svamp» som trekker til seg UV-strålene.

 • The Skin Cancer Foundation/Kreftforeningen anbefaler daglig solbeskyttelse, samtidig som man oppsøker skygge/unngår direkte soling, spesielt mellom klokken 10-16, når solen er på sitt sterkeste. Det anbefales også at man dekker til sensitive områder med klær, hatt og/eller solbriller.
 • Det anbefales å smøre seg 30 minutter før man skal i sola for å oppnå best beskyttelse, og at man fortsetter å smøre seg hver 2 time.
 • En studie publisert i «the American College of Physician’s Annals of Internal Medicine» (3 juni 2013) viser at solkrem er med på å forhindre tidlig aldring av huden forårsaket av solen.

Er ikke dette gode nyheter? Hvis du bruker SPF regelmessig, så vil det være med på å forhindre aldringstegn på huden din!

Det er seks nøkkel-produkter fra glo som inneholder bredspektret beskyttelse.

 • Moisturizing Tint SPF 30+ har en lett, oljefri formula som bruker en kombinasjon av Octisalate, Octinoxate, Avobenzone og Oxybenzone som beskyttelse. Den gir fuktighet og beskytter huden, og kommer i 4 farger. Kan anbefales alle hudtyper.
 • Solar Shade SPF 50 er laget for den delikate og sensitive huden. En blanding av Titanium Dioxide og Zinc Oxide gir beskyttelse uten at huden føles tung.
 • Oil Free SPF 40+ anbefales for alle hudtyper, spesielt fet og kombinert hud. Den kombinerer Zinc Oxide, Octinoxate og Octisalate med Vitamin E, Vitamin B5 og hyaluronsyre for å beskytte mot UV-strålene, frie radikaler, og opprettholde fuktighetsbalansen i huden.
 • Luxe Liquid Foundation SPF 18 revitaliserer øyeblikkelig hudtonen. En kombinasjon av Titanium Dioxide og Octinoxate forhindrer solskader, mens antioksidanter styrker huden. Diamond Powder Technology gir et klart og mykt fokus på huden.
 • Tinted Primer SPF 30+ kommer i 4 forskjellige farger, og kombinerer Titanium Dioxide og Zinc Oxide for å gi beskyttelse, samtidig som den jevner ut hudtonen med farge fra jernoksider.
 • Mint Balm og Cherry Balm beskytter leppene med SPF 15 fra Octinoxate og Octisalate. Aloe Vera, Hemp Seed Oil og Mango Seed Butter mykgjør og heler leppene.

Bruk solbeskyttelse hver eneste dag! Og som du ser så har glo et bredt utvalg som gir deg mange muligheter for beskyttelse.

Ta vare på huden din og nyt sommeren med god samvittighet!

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s