Behind the scenes: Aber Bergen

Vi har snakket med makeupartist Cecilie Aadnevik som for tiden jobber med den norske TV-serien Aber Bergen.

Cecilie forteller om sine favoritter og beste tips for makeup til TV.

 

FARGEKORRIGERENDE PRIMER

En primer er essensiell, da vi ofte har veldig lange dager hvor vi er i opptak, og sminken må holde hele dagen. Photo Finish Color Correcting Foundation Primer fra Smashbox i grønn er en jeg alltid bruker. Denne primeren gir god fukt og demper rødheter i huden, som fort lyser opp foran kamera. Den gir et godt underlag for foundation og pudder, og er en sikker vinner spesielt på menn, da man ikke vil at de skal se sminket ut, men ofte trenger en base for å dempe fargetoner i huden.

PRIMER TIL ØYNENE

At øyenskyggen ligger seg i linjer utover dagen kan bli ganske irriterende. Et tynt lag eyeprimer gjør at skyggene er lettere å blande og at fargene holder hele dagen uten å legge seg i linjer. Her bruker jeg også Smashbox – Photo Finish 24 Hour Shadow Prime.

MIST

Det blir fort lange opptaksdager og det er derfor viktig at sminken holder seg like fresh igjennom hele dagen. Mist og spray er en super måte å tilføre fuktighet og å live opp sminken – uten at man risikerer at det blir kakete eller at man trenger å påføre flere lag. Jeg bruker Hydration Mist fra Glo Skin Beauty. Denne er enkel å bruke og gir godt med fuktighet!

 

PRESSED BASE

Et av de beste hjelpemidlene mine på sett er Pressed Base fra Glo Skin Beauty. Dette er en mineralfoundation i pudderform som er kjapt å påføre, passer for personer i alle aldre og de fleste hudtyper. Den holder huden matt og fin, da kamera fort plukker opp skinn og refleksjoner i ansiktet. Pressed Base puster samtidig som det dekker godt og egner seg godt for både menn og kvinner. Det er sjeldent man ser meg på sett uten mitt Glo Skin Beauty Pressed Base Magazine.

Det finnes et par ting som er viktig å tenke på når man jobber med sminke på film og TV, her er mine beste tips :-)

De viktigste tingene man må tenke på når man jobber med sminke på film og TV er at det skal se naturlig ut. Ikke nødvendigvis naturlig som i usminket, men realistisk når det gjelder karakteren du skal presentere.

Når man lærer sminke på skolen lærer man å legge den «perfekte» makeup. Og det er veldig viktig å kunne, men det er ikke alltid realistisk at alle skal se perfekte ut når det kommer til film og TV. For eksempel liker jeg veldig godt å se i serier som SKAM eller Girls at sminken ikke er lagt helt perfekt, for de er helt vanlige jenter som skal ha sminket seg selv.

Hovedsakelig må man jobbe tett med lys og kamera for å se til at det du vil skal bli plukket opp faktisk blir det, og at man ikke ser noe vi ikke vil at skal synes. På Aber Bergen jobber vi ofte med mørkere settinger hvor man ofte må legge på litt ekstra for at sminken skal synes. Andre ganger jobber man med høydefinerte kameraer og skarpt lys hvor man ikke kommer unna med mye og må jobbe minimalistisk.

En ting jeg har lært er hvor viktig det er å gi fuktighet og å preppe ansiktet før man legger sminken. Det er veldig viktig å ta vare på huden, spesielt når man skal ha sminken på såpass lenge og at man fortsatt skal få det til å se naturlig og friskt ut, også senere på dagen. Legger du fem minutter ekstra om morgenen til å pleie og å tilføre næring til huden, så vil du se resultater på sikt. Milde og pleiende produkter som for eksempel mineralsminke er veldig lurt å jobbe med. Tunge produkter vil over lengre tid slite på huden til skuespillerne, så det er lurt å jobbe med så lette og pleiende produkter som mulig. Da blir skuespillerne fornøyde også ;-)

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kommentarfeltet ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s